top of page

Site Fatima Kortrijk.

Karaktervol voormalig klooster middenin een verrassend groene oase. Sinds 2014 kreeg de site een nieuwe bestemming als begeleidingshuis voor jongeren en gezinnen in moeilijke situaties.

De geschiedenis van site Fatima gaat terug tot de vroege jaren 50 van vorige eeuw wanneer het Klooster van de Passionistinnen in Tielt te klein werd. Een prachtig beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima werd door een heer uit Porto geschonken aan het nieuwe klooster, vandaar ook de naam van de site. Na 60 jaar bidden en werken, gave de zusters de fakkel door aan vzw Oranjehuis. 

 

vzw Oranjehuis streeft er samen met jongeren en hun leefomgeving naar om blijvende positieve veranderingen te brengen in situaties die als een probleem ervaren worden thuis, op school, op het werk, in de vrije tijd of in de buurt. Eind 2014 kreeg de organisatie het Fatima-klooster in erfpacht. De site werd ingericht zodat jongeren er een veilige plek vinden waar ze zichzelf en hun talenten kunnen (her)ontdekken. 

 

Er zijn nog heel wat authentieke elementen aanwezig, met onder meer een gezellige, ommuurde binnentuin. Een sfeervolle locatie waar je je ogen maar al te graag de kost geeft.

bottom of page